Sziget - Utcaszínházak a fesztiválon
Dátum: 2019. július 31., szerda, 12:28

A Nagy Utcaszínház idei fellépője, a francia Les Commandos Percu mellett számos más utcaszínházi produkció várja a közönséget a Sziget fesztiválon augusztus 7. és 13. között.

A szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a Les Commandos Percu ütősöket felvonultató csapata a formabontó Silence (Csend) című előadását mutatja be minden este az utolsó nagyszínpados fellépő után. "Előadásuk "nyers, testközeli, ősi érzékeinkre és félelmeinkre kiélezett hatásokat ígér, dobokkal és tűzzel" - írták.

A francia Paris Benares társulata "a szabadság utáni vágy, az utazás élményének szimbólumával", egy 4 méterszer 6 méteres fából készült tevével érkezik a fesztiválra.

Szintén 4-5 méter magas óriásbábokkal jön az ugyancsak francia Le Caramantran társulata, továbbá látható lesz a mexikói Foco alAire és a szintén francia Ekart társulat produkciója.

A La Cie des Bras Cassés két francia művésze postásokat, vidéki zsarukat vagy éppen vásári komédiásokat alakít majd "motorizált, recsegő hangú járgányon" cirkálva a Szigeten.

A szervezők beszámolója szerint idén három "őrületes" mobil parti is gondoskodik majd a folyamatos utcai szórakoztatásról, köztük a Mission Delírium 20 tagú kaliforniai fúvós csapata és a steampunk jelmezekben táncoló, afro-latin ritmusokkal operáló, 18 tagú spanyol Sound de Secá.

Hozzátették: Mister Piano (Dennis Volk) ismét a tábortűz melletti közös éneklések hangulatát hozza el a fesztiválra "egy kerekeken tovagördülő zongora és utánozhatatlan előadói stílusa segítségével".

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ