Tizenhét bemutatóval készül az évadra a Miskolci Nemzeti Színház
Dátum: 2019. agusztus 23., péntek, 7:33

Tizenhét bemutatóval készül a 2019/2020-as művészeti idényére a Miskolci Nemzeti Színház - közölte a 196. évadát kezdő teátrum a szerdai évadnyitó társulati ülését követően az MTI-vel.

Mint közleményükben írták, három helyszínen, a "megszokott műfaji sokszínűséggel" várja a színház idén is a közönséget: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak repertoárban.

Béres Attila direktor a társulati ülésen úgy fogalmazott, négy éve "azt a célt tűztük ki, hogy közösséget építsünk, mert a közösség tud színházat építeni".

Felidézték, hogy az elmúlt évadban tíz fesztiválmeghívásnak tett eleget a színház.

A nézőszám meghaladta a tavalyit, hiszen idén mintegy 148 ezren látták produkcióikat a beavató és tantermi előadásokkal együtt - írták arra is kitérve, hogy a következő évadban igyekeznek tovább növelni a nézőszámot.

A teátrum beszámolt arról is, hogy a társulat új tagokkal is bővül: Czvikker Lilla, Koller Krisztián, Konfár Erik és Rusznák Adrienn színművészek mellett két új táncművész - Isabell Weigner és Kozma Johanna - is Miskolcra érkezik.

Lőrinczy Attilát dramaturgként köszöntheti a színház, Rusznyák Gábor pedig ettől az évadtól főrendezőként folytatja munkáját - ismertették.

Közölték azt is, hogy október közepéig hat új bemutatóval jelentkezik a színház, és több fesztiválmeghívásnak is eleget tesznek. A Városmajori Szabadtéri Színpadon látható a Játék a kastélyban című előadásuk augusztus 29-én, szeptember 5-én Cyrano című produkciónk vendégszerepel a Vidéki Színházak Fesztiválján, a Miskolci Balett pedig Negyed című előadását viszi el szeptember 28-án az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra.

A hagyományokhoz híven szeptember első vasárnapján szabadtéri rendezvénnyel hirdeti meg a főutcán az új évad kezdetét a színház, ahol délelőtt családi- és gyermekprogramokkal, este pedig egy különleges meglepetésprogrammal várják érdeklődőket.

A teátrum korábban közölte, hogy a társulat az új évadban a nagyszínházban mutatja be Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjét, Moliere Don Juanját, a Hegedűs a háztetőn című musicalt, Verdi Don Carlos című operáját és a Szerelmes Shakespeare című Oscar-díjas film színpadi változatát.

A Kamaraszínházban kerül színpadra Hunyady Sándor Feketeszárú Cseresznye című darabja, A legkisebb boszorkány című Lázár Ervin-meséből készült zenés mesejáték, Graham Lineham Betörő az albérlőm című komédiája, Dosztojevszkij Ördögök című drámája és egy kortárs magyar vígjáték, Mohácsi Istvántól a Francia rúdugrás.

Szintén a Kamaraszínházban láthatják a nézők a Miskolci Balett új előadásait: az Üvöltő szeleket, a Gépnarancsot és az Arany János népmese-feldolgozása alapján készülő Rózsa és Ibolya című mesebalettet.

A Játékszínben mutatják be az ősszel kezdődő új évadban Edward Albee Nem félünk a farkastól című darabját, Ibsen Vadkacsáját és Anders Thomas Jensen Ádám almái című 2005-ös filmjének színpadi változatát.

Középiskolákba ellátogató tantermi előadás-sorozatát Sényi Fanni M.A. naplója című darabjával folytatja a jövő évadban a teátrum.

A Miskolci Nemzeti Színház bemutatóinak rendezői között lesz Szőcs Artur, Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté és Béres Attila is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ