Rekordszámú néző az Esztergomi Várszínházban
Dátum: 2019. agusztus 26., hétfő, 20:28

Összesen 7800 néző látta az Esztergomi Várszínház szervezésében megvalósult két nagyszabású, történelmi és vallási tárgyú szabadtéri előadást a bazilika előtt - közölte a színház igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Horányi László tájékozatója szerint a Nemzeti Színház Csíksomlyói passióját hatezer, a Zenta 1697 című rockoperát 1800 néző tekintette meg. A regisztrációk alapján a két előadás országszerte érdeklődést keltett, valamint érkeztek nézők a Felvidékről és a Vajdaságból is.

A most maga mögött hagyott évadban a színház a két kiemelt produkció mellett olyan előadásokat hívott meg, melyek üzeneteikben segítették a felkészülést a jövő évi, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusra.

Sikerrel szerepeltek azok a színházak, melyekkel a Várszínház korábban együttműködött, mint a komáromi színház, a Nemzeti Színház, a Váci Dunakanyar Színház. Újdonságként kamara-opera napokat tartottak. A mostani szezonban is lehetőséget adtak helyi zenekaroknak, művészeti csoportoknak, színjátszóknak a bemutatkozásra.

Az igazgató elmondta, jövőre már valószínűleg nem tudják használni az amfiteátrumi helyszínt, mert a színpad felújításra szorul, ezért a bazilika és a vármúzeum közötti területre költöznek. A következő évadban zenés produkciókat szeretnének műsorra tűzni, mivel egy prózai darabnál a nyári városi élettel járó élénk hangok zavarnák az előadásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ