Egésznapos rendezvénysorozattal indul az új évad a Miskolci Nemzeti Színházban
Dátum: 2019. agusztus 28., szerda, 17:33

Itt a helyem! elnevezésű egésznapos rendezvénysorozattal indul az új évad vasárnap a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol többek között gyerekeknek szóló kalandjáték és arcfestés, valamint balettelőadás és táncház is várja az érdeklődőket.

Vasárnap délelőtt családi programokkal készül a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthatnak részleteket az érdeklődők, a színház zenekara pedig ismét keresi az önként jelentkező amatőr karmestereket - közölte a Miskolci Nemzeti Színház kedden az MTI-vel.

A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből mutatnak be ízelítőt, a gyerekek pedig a János vitéz mesebalett néhány részletét tanulhatják meg a táncművészektől. Ismét megnyílik a szelfipont, ahol bárki készíthet fotót a színművészekkel és a társulat új tagjai is bemutatkoznak.

Kalandjáték várja a gyerekeket a színház rejtett zugaiban, amelynek történetét A legkisebb boszorkány című zenés mesejáték adja. A játékon 6-12 éves kor közötti gyermekek vehetnek részt, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Vasárnap az érdeklődők kedvezményes bérletet is válthatnak, este 7 órától pedig Lajos András színész pajzán mesélőszínházi előadását tekinthetik meg a Déryné kertben, majd a Babra zenekar lép színpadra, de táncházat is tartanak a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek közreműködésével.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul az este: a színészlakások falán elevenedik meg a színház 196. évada - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ