Kortárs magyar ősbemutatókkal készül az évadra a Kolibri Színház
Dátum: 2019. agusztus 30., péntek, 8:19

Kortárs magyar darabok bemutatását tervezi az új évadban a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely nemzetközi együttműködéseit is folytatja - közölte a színház szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a színház változatlanul kiemelt figyelmet fordít a kortárs magyar szerzők műveinek bemutatására, ezért az előző évad végén meghívásos drámapályázatot hirdettek, amelynek díjnyertes művét, Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját 2020 tavaszán mutatják be a nagyszínpadon Kuthy Ágnes rendezésében.

Dániel András Kufli meséiből készítenek ősbemutatót a Bogyó és Babóca alkotói, Andrusko Marcella rendező és Nagy Orsolya író a Kolibri Fészekben.

Szintén a második félévre tervezik Krausz Attila Tipli című kortárs regényének színpadi adaptációját, az ifjúsági előadást Vidovszky György rendezi.

Az évad első, decemberi bemutatójaként Kiss Márton A méhek istene című saját színdarabját állítja színpadra a Kolibri Pincében.

A Kolibri Színház továbbra is aktívan részt vesz a csaknem tizenöt éve sikeresen működő nemzetközi projektekben és bővíti külföldi kapcsolatait - emelik ki a közleményben.

Idézik Novák János igazgatót is, aki szerint hatalmas siker volt a Kippkopp és Tipptopp című előadás nyári japán turnéja, amelyet a tokiói magyar nagykövetség támogatásával szerveztek, és amelynek során a Kolibri bábművészei négy városban adták elő a produkciót japán nyelven.

A Small Size együttműködés folytatásaként indult az elmúlt évadban a 0-6 éves korosztályra fókuszáló MAPPING művészeti-kutatási projekt, amely a Kolibrin kívül 16 európai színházat foglal magába. A projekt keretében készül Philipp György rendezésében az EXtra-INtra (Kívül-belül) című, legkisebbeknek szóló előadás, amelynek előbemutatóját szeptemberben tartják.

Októberben kilenc európai színház részvételével indul a négyéves PlayOn! együttműködés, amely a virtuális és kiterjesztett valóság színházi alkalmazásainak lehetőségét igyekszik kiaknázni színházi és digitális szakemberek, valamint a 16 éven felüli nézők, társalkotók bevonásával. Az első színházi akció 2020 februárjában valósul meg Budapesten, a külföldi partnerek valamint a társulat közreműködésével.

Folytatódik a szintén tavaly megkezdett EuropeFiction projekt is, amelynek célja a tizenéveseket célzó és integráló közös produkciók létrehozása.

2020 tavaszán az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében megrendezik a tizedik Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálét, amelynek előkészítő munkái és a meghívott nemzetközi társulatokkal való tárgyalások már megkezdődtek.

A hagyományokhoz híven a Kolibri Színház egész napos, családi fesztivállal nyitja az évadot: a szeptember 7-i Kolibri Fesztiválon a magyarországi produkciók mellett három külföldi vendégelőadás is várja a közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ