Hét nagyszínpadi bemutatóval készül az új évadra a Hevesi Sándor Színház
Dátum: 2019. szeptember 3., kedd, 7:20

Hét nagyszínpadi produkció, valamint stúdiószínpadi és osztálytermi előadás is szerepel a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 2019/2020-as évadában - közölték a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

Az első bemutató október 11-én a Zrínyi 1566 című rockmusical lesz Moravetz Levente rendezésében és Sasvári Sándor címszereplésével. A történelmi előadás próbái már elkezdődtek - jelezte Besenczi Árpád színházigazgató, aki azt is bejelentette, hogy a zalaegerszegi közgyűlés júniusban újabb öt évre bízta meg a színház vezetésével.

A műsortervről elmondta, hogy október 25-én rendezésében mutatják Claud Magnier Oscar című vígjátékát. Novemberben egy ifjúsági előadást láthat a közönség, az Óz, a nagy varázsló című mesemusicalt Tompagábor Kornél állítja színpadra.

Decemberben Tarcy Letts Augusztus Oklahomában című művét mutatják be, a "fekete komédiát" Funtek Frigyes rendezi.

Január 31-én Csiszár Imre rendezésében Örkény István regényének színpadi adaptációja kerül műsorra: a Tóték című tragikomédiában Szalma Tamás játssza a főszerepet.

Márciusban lesz A kőszívű ember fiai című romantikus színmű premierje, Jókai Mór regényének színpadi változatát Böhm György - aki egyben a darab rendezője is - és Korcsmáros György írta.

Az évad utolsó bemutatóját, a Sose halunk meg című művet Koltai Róbert állítja színpadra.

A stúdiószínpadi előadás rendezője, Farkas Ignác Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című komédiáját állítja színpadra - fűzte hozzá Besenczi Árpád.

A Tantermi deszka elnevezésű színház nevelési program keretében az általános iskolák osztálytermeibe a Geoff Gillham Csontketrec című darabot, míg a középiskolákba a Peter című előadást viszik el.

A színházi produkciókat tájelőadásokon is bemutatják majd, ezért nagy segítséget jelent, hogy a régi, rossz állapotban levő járművek helyett új, nyolc személyes kisbuszt kapott a Hevei Sándor Színház és a Griff Bábszínház egy magáncégtől, támogatási szerződés keretében.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a példaértékűnek nevezte, hogy a város - mind a kulturális, mind a sport programoknál - számíthat a zalaegerszegi cégek társadalmi felelősségvállalására, míg a színházak előadásaikkal járulnak hozzá a városi rendezvények, jótékonysági akciók sikeréhez - fogalmazott a polgármester.

A társulati ülésen egy perces néma főhajtással emlékeztek a júliusban elhunyt György János Aase-díjas színművészre, a színház örökös tagjára.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."
La Rochafoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ