Öt új bemutatóval készül az új évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház
Dátum: 2019. szeptember 4., szerda, 10:13

Öt új bemutatóval, valamint kínai és erdélyi vendégszerepléssel készül az új évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház - közölte a teátrum igazgatója a keddi évadnyitó sajtóbeszélgetésen.

Kiszely Ágnes elmondta: a bábszínházi műfaj megújulását, megújítását szorgalmazva több olyan előadást is terveznek az új évadban, amelyben a vizualitásnak és a bábeszközöknek jobban teret adva a szöveg csak a kifejezést segítve lesz jelen.

A színház első bemutatója egy koprodukció lesz, melyben a Beck Andrea könyvei alapján készült A titoktündér című mesét Kuthy Ágnes rendezésében a Budaörsi Latinovits Színházzal közösen viszik színre. A darabot október 1-jén mutatják be Budaörsön, a Városi Ifjúsági Klubban.

Már a napokban elkezdődnek A békakirály című Grimm-mese próbái is, amelyet új köntösben Magdalena Miteva állít színpadra. A bolgár vendégrendező - aki egyben a bábszínpadi változat szerzője és tervezője is - első alkalommal dolgozik együtt a Ciróka társulatával. Az előadás bemutatója október 4-én lesz.

Az égigérő lift című előadást Somogyi Tamás rendezi majd. A történet országában be van tiltva a mosoly és törvényellenes a nevetés. Egy nap azonban a Mosoly Mentesítő Minisztérium egyik szigorú ügynöke egy különleges felvonó fogságába kerül, ahol nagyon furcsa dolgok történnek vele.

Az Oz, a nagy varázsló zenés mesejátékban a társulat valamennyi tagja részt vesz majd. A Halasi Dániel rendezésében színpadra állított jól ismert történet meglepő fordulatokat tartogat majd.

A Ciróka Bábszínház idei évadában is lesz új babaelőadás, Itt vagyok! címmel és folytatódnak a nagysikerű kórházi előadások is.

Az igazgató kiemelte: decemberben újra beköltözik bábszínházukba a Mikulás. A gyermekeknek idén újabb rejtélyt kell megoldaniuk, ezúttal elfelejtett ajándékokat kell eljuttatniuk azokhoz, akiknek levelei nem kerültek a Mikulás kezébe.

A kecskeméti bábszínház a korábbi előadásaiból újra műsorára tűzi a Lúdas Matyit, amely 2016-ban elnyerte a VIII. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb gyerekszínházi előadásért járó Üveghegy-díját. Látható lesz továbbá a Gabi és a repülő nagypapa című darab is, amely 2011-ben, a bemutató évében színikritikus jelölést kapott a legjobb gyermekelőadásra. Műsoron marad még a kissé bogaras barkácsoló mester, Pettson és az örökké nyüzsgő macska, Findusz egymásra találásának története, az Eddmegleves című előadás, amelynek kislány főhőse nagyon szeretne már felnőtt lenni, a japán, korjak, angolai, norvég, skót és magyar népmesékből szőtt Macskablöff című darab, és a Babaróka, amelynek hároméves kis róka főhőse először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele a Mamaróka.

Az idei évadban a kecskeméti bábszínházban nem készülnek új osztálytermi előadással, de a korábbiakat, a Hamletet, a Címzett: Anyegint és az Így volt című darabokat igyekeznek minél több helyen bemutatni.

Kiszely Ágnes vendégszerepléseikről elmondta: Magyarországról egyedüliként meghívást kaptak a Csüancsouban zajló Selyemút Fesztiválra. A Hogyan fogjunk csillagot? című előadásukat novemberben mutatják majd be a kínai közönségnek. Részt vesznek továbbá a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon is jövő áprilisban. A régió legnagyobb művészeti fesztiváljára pedig a Rigócsőr király című darabjukat viszik el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ