Mundruczó-előadással nyílik a szarajevói színházi fesztivál
Dátum: 2019. szeptember 11., szerda, 7:13

A Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet, a Proton Színház előadása nyitja meg szeptember 28-án a szarajevói MESS nemzetközi színházi fesztivált - közölték a szervezők kedden a Klix.ba boszniai hírportál beszámolója szerint.

Nihad Kresevljakovic, a fesztivál vezetője sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Látszatélet nagyszabású és látványos előadás, rendezője pedig személyesen is részt vesz a megnyitón. A dokumentumdráma egyebek mellett a sors és az eleve elrendeltség kérdésével foglalkozik.

Szeptember 28. és október 4. között a versenyprogramban 12 országból 21 előadást láthat a közönség. Bemutatják a montenegrói Zetski dom Királyi Színház Tőke című előadását is, amely Karl Marx írásának felhasználásával készült Urbán András rendezésében.

Az előadások mellett könyvbemutatókat, beszélgetéseket és performanszokat tartanak, továbbá minden délután gyermekszínházi előadásokkal várják a legkisebbeket.

Az egyhetes seregszemlére egyebek mellett Görögországból, Belgiumból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Olaszországból és a térség országaiból érkeznek előadások.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a MESS a hagyományokhoz híven az éppen aktuális társadalmi kérdésekkel és témákkal foglalkozik. A szervezők arról is tájékoztattak, hogy a fesztivál anyagi gondokkal küzd, emiatt nem tudtak meghívni minden olyan előadást, amelyet szerettek volna, de reményüknek adtak hangot, hogy az ország vezetése a jövőben több forrást biztosít a kultúra támogatására.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ