Két magyar előadást mutatnak be a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon
Dátum: 2019. szeptember 17., kedd, 7:39

Kiállításokkal, műhelymunkákkal, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, zenével, utcai előadásokkal és a legfiatalabbaknak szánt előadásokkal, köztük két magyar produkcióval várja a közönséget hat napon át a vasárnap kezdődő Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

Szeptember 22. és 27. között tizennégy előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.

A produkciók Szerbiából, Kínából, Dél-Koreából, Oroszországból, Lengyelországból, Olaszországból, Németországból, Belgiumból, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából és Magyarországról érkeznek a vajdasági városba. A versenyprogramban ezúttal két magyar előadás szerepel.

Az egri Harlekin Bábszínház Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című előadását szeptember 23-án láthatja a közönség. Az időt és teret legyőző szerelemről szóló, jól ismert mesét Gimesi Dóra átiratában tekinthetik meg a legkisebbek. A korábban már díjazott előadást a kritika humorosnak, szellemesnek és varázslatosnak nevezte.

A Szabadkai Gyermekszínház társulata a Szépség és a Szörnyeteg című előadással vesz részt a fesztiválon. A zenés darab közvetlenségével hat a gyerekekre és bemutatja a szeretet erejét, valamint az elfogadás fontosságát.

Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, amelyet az idén Branka Veselinovic szerb színésznő és Ranko Risojevic boszniai író vehet át.

Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi huszonhat évben több mint 50 országból körülbelül ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ