Vendégjátékokkal, felolvasószínházzal és díjátadóval ünneplik a délvidéki magyar színjátszás napját
Dátum: 2019. október 24., csütörtök, 8:07

Vendégjátékokkal, két felolvasószínházi előadással, valamint a legrangosabb vajdasági színművészeti díj átadásával ünneplik öt napon át a délvidéki magyar színjátszás napját Szabadkán.

Október 25-én az Újvidéki Színház vendégjátékát láthatja a szabadkai közönség, az Angyal szállt le Babilonba című produkciót Szabó K. István állította színpadra. Másnap a Mosoly Amatőr Színjátszó Társulat előadásában lesz látható az Indul a bakterház.

Október 27-én két kortárs felolvasószínházi darabot mutatnak be, a művek a szabadkai Népszínház drámapályázatának győztes munkái. Barát Katalin Anyáskodók című drámájának, valamint Rókus Zoltán Tyúklétra, avagy mi csorog a nyakunkba című művének megtekintése után vitaestet tartanak Hernyák Zsóka író és Lénárd Róbert rendező részvételével.

Hétfőn a Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című előadása, valamint a Danilo Kis Színházi Műhely Liselotte és a május című produkciója mellett Varga Tamás A leves című kötetének bemutatóján is részt vehetnek az érdeklődők.

A rendezvénysorozat október 29-én, a délvidéki magyar színjátszás napján éri el a csúcspontját. Akkor adják át a legrangosabb vajdasági szakmai elismerést, a Pataki-gyűrűt. A díjra öt színészt jelöltek: Pámer Csillát, Mészáros Gábort, G. Erdélyi Herminát, Elor Eminát és Virág Györgyöt.

A délvidéki magyar színjátszás napja október 29-e, annak emlékére, hogy Pataki László, a szabadkai Népszínház alapító tagja rendezésében 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ