Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása
Dátum: 2020. január 13., hétfő, 15:49

Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása, amely Szabadesés avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl címmel látható a Budapest Bábszínház Ország Lili Stúdiójában.

John Boyne kortárs író nevéhez jó néhány sikeres ifjúsági regény kötődik az elmúlt évekből, Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett című kötetéből Gábor Sára készített bábszínházi adaptációt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előadásban egy különös kisfiú történetét dolgozzák fel, akit a saját családja nem tud elfogadni olyannak, amilyen.

A történet szerint Brocketék egy ausztrál városkában élik átlagosan életüket a szomszédaikkal együtt. Számít nekik, mit gondolnak róluk mások és lenéznek mindenkit, aki különös vagy kicsit is másmilyen. Pedig épp a kisfiuk, Barnaby az, aki kicsit más, mint a többiek: születése óta ellenáll a gravitáció törvényének, azaz lebeg. Brocketék nem tudnak mit kezdeni ezzel a ténnyel, így a saját anyja szélnek ereszti őt. A rémült és magányos Barnaby útját azonban egy különös hőlégballon keresztezi, ezzel megkezdődik varázslatos világkörüli utazása.

A darab főhőse barátságot köt két idős hölggyel, megismerkedik bohém művészekkel, olyan emberekkel, akikben ugyanaz a közös: még a családjuk se fogadta el, hogy más utakon akarnak járni, mint amit szüleik, környezetük elvárt tőlük.

A mesében Barna Zsombor, Pallai Mara, Pájer Alma Virág, Szolár Tibor és Teszárek Csaba szerepel.

A Szabadesés alkotócsapata fiatalból áll, zenéjét David Schuckart szerezte, a látványt Illés Haibo tervezte, a koreográfiát Tomin Kis Anikó készítette.

A Lázár Helga által rendezett darabot a pénteki bemutató után január végén játsszák újra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Aforizmák
„A vereség tudomásulvétele a győzelem kezdete."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ