A magyar kultúra napja - A Zentai Magyar Kamaraszínházat látja vendégül a Bethlen Téri Színház
Dátum: 2020. január 21., kedd, 6:36

Három előadással mutatkozik be a Zentai Magyar Kamaraszínház Budapesten; a Bethlen Téri Színházban szerdától péntekig tartó Vendégváró Fesztiválon Kosztolányi Dezső, Carlo Goldoni és Mark Twain műve alapján készült produkció is látható.

A Bethlen Téri Színház az idén nyolcadik alkalommal rendezi meg január 22. és 24. között a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előző években meghívott társulatok, műhelyek - a Figura Stúdió Színház (Gyergyószentmiklós), az M Studio (Sepsiszentgyörgy), az András Lóránt Társulat (Marosvásárhely), a Váróterem Projekt (Kolozsvár), az Aradi Kamaraszínház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház - után az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház mutatkozik be, három estén át három különböző előadással.

A fesztivál a magyar kultúra napján, január 22-én indul az estiK című, Kosztolányi Dezső Esti Kornél-novelláiból fölépülő színpadi töredékekkel. A következő napon, csütörtökön Carlo Goldoni A fogadósnő című előadása szerepel a programban, majd a fesztivál zárónapján, a Mark Twain műve alapján átdolgozott, Éva és Ádám naplója című produkció látható.

Az előadások után közönségtalálkozókat tartanak a színház kávézójában, ahol az alkotókkal és előadókkal Kutszegi Csaba kritikus beszélget.

A fesztivál idején a Bethlen Galériában plakátkiállítás látható a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaiból.

A fesztiválról bővebb információ a www.bethlenszinhaz.hu oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ