A kis hableány a zalaegerszegi Griff Bábszínházban
Dátum: 2020. január 31., péntek, 6:14

A Kis hableány című mese bemutatójára készül a Griff Bábszínház, a dán meseíró művét Gimesi Dóra átiratában február 8-án mutatják be Zalaegerszegen.

Az adaptáció a mese komoly tartalmát és mondanivalóját emeli ki, az Andersen-mesékre jellemző belső utakat, érzelmeket bábszínházi eszközökkel mutatják be - mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Bartal Kiss Rita rendező.

Az alkotók megfogalmazása szerint a történet "a két világ - a föld és a tenger - találkozásáról, az önfeláldozásról, a bátorságról, a vágyakozás erejéről" szól.

Az előadás "tiszta térben" játszódik, a tenger alatti világot "fényes varázslat" segítségével, UV technikára épülő játékkal mutatják be. A furcsa, fényes vízi lényeket különleges festett, újrahasznosítható anyagokból, műanyag flakonokból készítették el. A hableányokat és a földi szereplőket egyszerű bábokkal jelenítik meg - ismertette a rendező.

A szerepeket Csepregi Napsugár, Duna Orsolya Réka, Ricz Ármin és Szolnok Ágnes játssza. Az előadás tervezője Rófusz Kinga, a zeneszerző Csernák Zoltán Samu, a koreográfiát Góbi Rita készítette. A próbákon Ecsedi Csenge és Maróti Zorka, a színművészeti egyetem bábrendező szakos hallgatói is részt vettek.

A produkciót elsősorban az általános iskolásoknak és a felnőtt nézőknek ajánlják, de néhány óvodás előadáson is műsorra tűzik - jelezte Bartal Kiss Rita.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója arról számolt be, hogy a társulat két rangos rendezvényre kapott meghívást. A debreceni Deszka Fesztiválon Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című produkciót mutatják be, a darabot Turbuly Lilla kortárs szerző a bábszínház számára írta. A X. Kaposvári ASSISTEJ Gyermek- is Ifjúsági Színházi Biennálén a Griff Bábszínház Tamkó Sirató Károly verseiből összeállított Ecki, becki, tengerecki című előadással lép fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Mondd csak meg, ki csodál, s én megmondom, ki vagy."
Sainte-Beuve
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ