Tallér Zsófia meseoperát mutatnak be Pécsen
Dátum: 2020. március 2., hétfő, 6:58

Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját mutatják be májusban a Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

A meseopera magyarországi ősbemutatóját május 30-án tartják a családi fesztiválon, a próbák heteken belül elkezdődnek - mondta el Gulyás Dénes, az intézmény operaigazgatója a műsorban.

Emlékeztetett, hogy február 21-én mutatták be Georges Bizet Carmen című művét, a címszerepben Busa Gabriella és Kiss Diána Ivett áll színpadra. Hozzátette, hogy aktív énekes korában a szakma labirintusában "két Don kerülte el őt, Carlos és José", pedig mindkettőt szerette volna elénekelni. Most a Carmen rendezésekor találkozhatott Don Joséval, ezért alaposan elmélyült a darabban, elemezte.

Kiemelte: számára sosem az a fontos, hogy rendezéskor a darabot valamilyen korba, kontextusba helyezze, vagy üzenjen a mának. Mindig magát a darabot próbálja eljátszatni, megrendezni, aztán a közönség minden tagja odahelyezi önmagában, ahova akarja, nem rágja soha senki szájába a véleményét - hangsúlyozta az operaigazgató.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ