Várják a pályázatokat az idei Pethes-Agárdi-díjra
Dátum: 2020. március 18., szerda, 7:11

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság (MSZT); a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapította a Pethes-Agárdi-díjat, szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei.

A pályázatnak - a szükséges iratok mellett - tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 400 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje április 20., a döntésről a nyertes május 15-ig értesítést kap.

A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium - Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor - a nyertes párt az érvényes pályázatok közül sorsolással választja ki.

Az alapító okirat teljes szövege a Magyar Színházi Társaság honlapján, a www.mszt.org oldalon olvasható, további információ az MSZT titkárságán kapható - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Nagy szerelem híján unalmas az élet."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ