Várják a pályázatokat az idei Pethes-Agárdi-díjra
Dátum: 2020. március 18., szerda, 7:11

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság (MSZT); a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapította a Pethes-Agárdi-díjat, szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei.

A pályázatnak - a szükséges iratok mellett - tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 400 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje április 20., a döntésről a nyertes május 15-ig értesítést kap.

A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium - Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor - a nyertes párt az érvényes pályázatok közül sorsolással választja ki.

Az alapító okirat teljes szövege a Magyar Színházi Társaság honlapján, a www.mszt.org oldalon olvasható, további információ az MSZT titkárságán kapható - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ