Online zajlanak a Pécsi Nemzeti Színház próbái
Dátum: 2020. április 6., hétfő, 17:20

Internetes próbákkal készülnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei az új bemutatókra - közölte a teátrum pénteken az MTI-vel.


Mint azt az intézmény közleményében írta, a művészek az otthonukban egy erre alkalmas programon keresztül egyszerre tudnak jelen lenni, így látják és hallják egymást az online térben.

A most próbált produkciók bemutatóit májusra, illetve októberre tervezte a teátrum. Az "ifjúsági használatra szánt történelmi vígjáték", A László Király visszatér című darabot Szálinger Balázs a Pécsi Nemzeti Színház felkérésére írta és a Szent László-legendakört járja körbe. Az előadást Tóth András Ernő rendezi.

A Csókos asszony című operettet Méhes László állítja színpadra.

A színház közleményében megjegyzi, ugyan a jelenlegi helyzetben bizonytalanná vált, mikorra tűzhetik ki a premierek időpontját, ennek ellenére a társulat folytatja a munkát, hogy a lehető legfelkészültebben várja a veszélyhelyzet feloldását követő időszakot és a közönséget.

A közleményben jelezték, hogy a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Balett csatlakozásával tovább bővült a pécsi kulturális intézmények összefogása, amelynek keretében online kulturális tartalommal látják el a közönséget a veszélyhelyzet idején.

A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok Zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a Csorba Győző Könyvtár az intézmény zárva tartása alatt is az olvasás fontosságára, jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet rendszeresen megjelenő könyvajánlóival, irodalmi kvízeivel. A legkisebbeket online meseolvasással, papírszínházzal, az iskolás korosztályt online versmondó versennyel várják online felületeken.

A következő évadban alapításának 60. jubileumát ünneplő Pécsi Balett április 5-én, vasárnap a Csipkerózsika című mesebalettel kedveskedik a gyerekeknek. A különleges, sok közelit tartalmazó felvétel megmutatja, milyen fontos a magas színvonalú tánctudás mellett a karakterábrázolás is. A felvétel egy hétig lesz elérhető a társulat internetes felületein, ezt követően pedig A makrancos hölgy című táncjátékot tekinthetik meg az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ