Hat bemutatót tart a Radnóti Színház a jövő évadban
Dátum: 2020. június 11., csütörtök, 9:19

Hat bemutatóval, köztük két ősbemutatóval készül a 2020/21-es évadra a Radnóti Miklós Színház, amely a tervek szerint ősszel nyitja meg kapuit - közölte a színház az MTI-vel kedden.

Mint írják, az idei évadban kezdték el próbálni, de a járványhelyzet miatt szeptemberben mutatják be Ruzante Csapodár madárka című reneszánsz komédiáját Szőcs Artur rendezésében. A darabban, amelyből Peer Krisztián készített új átiratot, Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Baki Dániel és Bálint András játszik.

Szeptemberben a színház alternatív játszóhelyén, a Radnóti Tesla Laborban tartják a Gina című kortárs magyar darab bemutatóját. Az előadás írója és rendezője a filmrendezőként is ismert Schwechtje Mihály, aki az ősbemutató szövegkönyvét a próbafolyamat alatt, a színészek improvizációi alapján írja. László Zsolt, Schneider Zoltán, Martin Márta és Nagy Márk mellett vendégként Török-Illyés Orsolya, Moldvai Kiss Andrea, Hajdu Lujza és Szőke Abigél csatlakozik a csapathoz.

Novemberben mutatják be Schiller Don Carlos című művét Nagy Péter István rendezésében, aki Sándor Júlia dramaturggal készít új, prózai szövegváltozatot. A darabban Nagy Márk, Baki Dániel, Mészáros Blanka, Sodró Eliza és László Zsolt játszik.

A Keres Emil Próbateremben mutatják be decemberben Bálint András új önálló estjét Szerb Antal Száz verse címmel. Levelek, regény- és naplórészletek, emlékezések, anekdoták és versek idézik fel az író alakját. Az előadást Deák Krisztina rendezi.

Valló Péter, a színház főrendezője februárban Shelagh Delaney angol drámaírónő Egy csepp méz című kamaradrámáját rendezi, amelyet Totth Benedek fordít újra. A produkcióban Mészáros Blanka, Kováts Adél, Rusznák András, Baki Dániel és Porogi Ádám játszik.

Az évad utolsó bemutatóját május elején a Radnóti Tesla Laborban tartják: Roberto Bolano Vad nyomozók című regénye alapján készít előadást Kelemen Kristóf. Az ősbemutatóban Baki Dániel, Gáspár Sándor, Mészáros Blanka, Pál András, Porogi Ádám, Rusznák András és Sodró Eliza látható.

A következő évadban Kelemen József és Vilmányi Benett távozik a színháztól, míg Mészáros Blanka, Baki Dániel és Nagy Márk a társulathoz szerződik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A világ nagy eseményeinek a története jóformán nem egyéb a bűntettek történeténél."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ