Évadzárót tartott a Kolibri Színház
Dátum: 2020. június 15., hétfő, 19:05

Szeptember első szombatjára tervezi évadnyitó fesztiválját a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely a tavasszal elmaradt előadásokat ősszel pótolja és akkor láthatja a közönség az idei évad második feléből elhalasztott premiereket is - közölte a teátrum az MTI-vel.

A Krausz Attila Tipli című kortárs regényéből Vidovszky György rendezésében készült ifjúsági előadás márciusra tervezett ősbemutatóját szeptemberben tartják a Kolibri Pincében. Dániel András kufli meséiből Andrusko Marcella rendez előadást Egy kupac kufli címmel októberi bemutatóval a Kolibri Fészekben. A tavaszi premier helyett novemberben mutatják be Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabját Kuthy Ágnes rendezésében a nagyszínpadon.

Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját Gyevi-Bíró Eszter állítja színpadra a Kolibri Pincében 2021 tavaszán. A PlayOn! európai uniós együttműködés keretében két előadás készül az évad második felében: februári bemutatóként Madách Imre Az ember tragédiája című művének színpadi adaptációja Novák János rendezésében, valamint a Watergate című ifjúsági produkció Vidovszky György rendezésében a Kolibri Pincében májusban.

Előkészületben van továbbá Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című kétszereplős darabja, amelyet Székely Andrea állít színpadra a Kolibri Fészekben.

A közlemény idézi Novák János igazgatót, aki az évadzáró társulati ülésen megköszönte a társulat tagjainak az évadban és különösen a karantén ideje alatt végzett munkáját, amely biztosította a színház folyamatos működését a válságos időszakban is.

A közlemény kitér arra is, hogy a kitűzött tavaszi időpont helyett szeptember 28. és október 4. között rendezik meg az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében a jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálét, amelyen a Kolibri A császárfiú álma és A méhek istene című előadással szerepel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ