Augusztus 23-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire
Dátum: 2020. június 22., hétfő, 9:30

Augusztus 23. éjfélig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire. Az idén a szakmai megbecsülésen túl komolyabb pénzösszeg is jár a nyertesnek; az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelő államtitkársága bruttó 800 ezer forint, a Raiffeisen Bank bruttó 600 ezer forint összeggel támogatja a díjazottat - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

A szavazás során két forduló van, első alkalommal a színházi társulatok maguk választanak ki egy színművészt a soraikból, majd a második forduló során az immáron szűkített listára a közönség voksolhat az online felületen keresztül. Ezáltal a teátrum tagjai és a széles közönség is kifejezheti szándékát - közölte Tardy-Molnár Anna, a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, az idei esélyesek között van Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház, Földes Tamás, a Budapesti Operettszínház és Vlahovics Edit, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze.

Elhangzott: 2008 óta a legfontosabb szempont a jelölésnél az, hogy a jelöltek hűek legyenek Kaszás Attila örökségéhez, a szakmai minőség mellett a társulatukért, közösségükért is sokan tegyenek.

A járványhelyzet elmúltával a MANK is újra nyit a közönség előtt, kortárs szabadtéri szoborkiállítással, ékszerkiállítással és 35 év alatti művészek tárlatával várja az érdeklődőket Szentendrén.

A Kaszás Attila-díj jelöltjeire a www.kaszasattiladij.hu weboldalon lehet voksolni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A tehetséges gyermekek szülei hisznek az örökléstanban."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ