Megkezdődik a nyári színházi programsorozat a zalaegerszegi Kvártélyházban
Dátum: 2020. június 22., hétfő, 9:33

Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.

A nyári szabadtéri színházi játékok az elmúlt esztendők egyre népszerűbbé váltak, idén pedig a járványhelyzet miatt felértékelődtek a kvártélyházi nyár nyújtotta lehetőségek - mondta Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) a pénteki programismertető sajtótájékoztatón.

Balaicz Zoltán hozzátette: a veszélyhelyzet feloldásával számos kulturális és turisztikai eseményt tarthatnak meg a zalai megyeszékhelyen, de a nagyrendezvények, fesztiválok elmaradnak, ezekre a programokra szánt forrást a járványügyi védekezésre használta fel a város.

A Kvártélyházi Szabadtéri Színház programjait a járványügyi helyzetnek megfelelően folyamatosan módosították, és csak akkor hirdették meg, amikor reális esély volt a színházi estek megrendezésére - fejtette ki Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője.

A programsorozat július 9-én Wolcsánszky Krisztián A mézesmackó és ami mögötte van - 2019/2020 collection című kiállításának megnyitójával kezdődik el. Az első előadás a Lili bárónő című operett lesz, Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában állítják színpadra.

Július 22-én Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-ban bemutatott előadását megújítva, új szövegkönyvvel, új szereposztásban mutatják be, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel - ismertette a részleteket Tompa Gábor.

A Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július utolsó napján lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitóünnepségre az ország két legnépszerűbb énekesét hívja meg. A kaszinó gondolata ellentétes a szocialista erkölccsel, ezért megnyitását minden eszközzel szeretnék megakadályozni. A Pozsgai Zsolt szövegkönyvéből írt darabot Tompa Gábor rendezi, az előadáson Nagy Tibor legnépszerűbb - a Táncoló fekete lakcipők, a Halványkék szemek, a Száguldás, Porsche, szerelem - dalai csendülnek majd fel.

Az előadások főbb szerepeit Foki Vera, Hertelendy Attila, Szakály Aurél és Kovács Virág játssza. A revü-musicalben a Zalai Táncegyüttes is fellép.

Augusztus 17-én a művészeti csoport Por és hamu című folklórműsora zárja a nyári színházi programsorozatot.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház augusztus 3. és 9 között a középiskolásoknak szervez színházi tábort, melynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a színházi munkával, próbafolyamatokkal, a díszlet- és jelmeztervezéssel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ