Galacon mutatják be románul Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját
Dátum: 2020. július 2., csütörtök, 6:47

A romániai Galacon mutatják be Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját, amelyet a helyi Fani Tardini Drámai Színház visz színre három különböző szereposztásban - adta hírül szerdán a színház.

A teátrum közlése szerint a szombatra tervezett első bemutató előadással nyitják meg nyári szabadtéri évadjukat, amelynek megtartására a legtöbb kulturális intézményt a koronavírus-járvány kényszerített rá. Romániában most már engedélyezték a szabadtéri előadásokat, de csak korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával.

Mint Catalin Vasiliu rendező elmondta, Pozsgai darabja vígjáték, amely valójában egy "elhalasztott tragédia". Kiemelte, hogy a kétszereplős darabot hármas szereposztásban viszik színre, így három bemutatót tartanak. A rendező szerint mindhárom színészpár között egyedi kémia működik, ami különböző előadásmódokat eredményez, így a három szereposztás három különböző színházi élményt jelent a nézőknek.

A színház szerdai közlése szerint a szombati bemutató iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy bővítették a szabadtéri nézőtéren a helyek számát. Mint hozzátették, azért döntöttek a rendkívülinek számító hármas szereposztás mellett, mert így akarják kímélni a színészeket és csökkenteni a megbetegedésük kockázatát.

A szombati első előadás után a következő két bemutató július 11-én és július 18-án lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."
La Rochafoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ