Galacon mutatják be románul Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját
Dátum: 2020. július 2., csütörtök, 6:47

A romániai Galacon mutatják be Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját, amelyet a helyi Fani Tardini Drámai Színház visz színre három különböző szereposztásban - adta hírül szerdán a színház.

A teátrum közlése szerint a szombatra tervezett első bemutató előadással nyitják meg nyári szabadtéri évadjukat, amelynek megtartására a legtöbb kulturális intézményt a koronavírus-járvány kényszerített rá. Romániában most már engedélyezték a szabadtéri előadásokat, de csak korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával.

Mint Catalin Vasiliu rendező elmondta, Pozsgai darabja vígjáték, amely valójában egy "elhalasztott tragédia". Kiemelte, hogy a kétszereplős darabot hármas szereposztásban viszik színre, így három bemutatót tartanak. A rendező szerint mindhárom színészpár között egyedi kémia működik, ami különböző előadásmódokat eredményez, így a három szereposztás három különböző színházi élményt jelent a nézőknek.

A színház szerdai közlése szerint a szombati bemutató iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy bővítették a szabadtéri nézőtéren a helyek számát. Mint hozzátették, azért döntöttek a rendkívülinek számító hármas szereposztás mellett, mert így akarják kímélni a színészeket és csökkenteni a megbetegedésük kockázatát.

A szombati első előadás után a következő két bemutató július 11-én és július 18-án lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ