Ötvenkét alkotócsapat indult a Madách Színház új musicalpályázatán
Dátum: 2020. július 18., szombat, 11:11

Ötvenkét alkotócsapat indult a Madách Színház új musicalpályázatán - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


A Madách Musical Pályázat első fordulója lezárult, a második forduló beadási határideje október 12. - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Madách Színház áprilisban hirdette meg 2010 és 2012 után harmadik alkalommal musicalpályázatát, amelyre magyar szerzők új, korábban be nem mutatott műveit várják, abban a reményben, hogy ismét kiváló zenés előadásokkal gazdagodik a magyar zenés színjátszás.

A Madách Színház immár egy évtizede sokat tesz azért, hogy a musical műfaja megújuljon, e cél érdekében hirdették meg korábbi pályázataikat, amelyeken jelentős művek születtek. Ezek az alkotások azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak, köztük van Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia, Bella Máté és Karafiáth Orsolya Macskadémon, Másik Lehel és Vizeli Csaba A púpos, valamint Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila című műve.

A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, amelynek tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a Madách Színház zenei vezetője, Szente Vajk rendező, Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

A pályázat következő fordulójában, október 12-ig, a most benevezett darabok öt dalának demo felvételét, a darab egy jelenetét, valamint szinopszisát várják. Ezt követően a szerzőktől prezentációt várnak, amelyen be kell mutatniuk a beküldött darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Mondd csak meg, ki csodál, s én megmondom, ki vagy."
Sainte-Beuve
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ