Négy bemutatót tart a pécsi Bóbita Bábszínház a következő évadban
Dátum: 2020. agusztus 13., csütörtök, 14:36

Négy új bemutatót tervez az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház, az intézmény emellett tizennyolc darabot tart műsoron az előző évadokból - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

A baranyai megyeszékhelyen csaknem hatvan esztendeje működő intézmény közleménye szerint az új évadban a négy éven felüli korosztályt célozzák meg az új darabokkal.

Elsőként az azonos című magyar népmese alapján Markó Róbert által írt Szélkötő Kalamona című bábelőadást mutatják be szeptemberben. Az évad következő premierje a Harmadik sárkány című darab lesz: a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik rendezésében megvalósuló, szintén négy éven felülieknek szóló művet októbertől nézhetik meg az érdeklődők.

Decembertől kerül műsorra a Holle anyó, majd várhatóan jövő év májusában mutatják be Boráros Milada Madarak nyelve című művét Szenteczki Rita rendezésében.

A műsoron tartott előadások között lesz a Hamupipő, A hollókirály, A lilahajú tündér, a Torzonborz, a rabló, és hét csecsemőszínházi mű.

A bábszínház az előadások mellett színházi nevelési, kézműves és bábkészítő foglalkozásokat, szünidei táborokat tart, és tematikus játszóterekkel, bábmúzeummal várja az érdeklődőket az új évadban is.

A színház közleménye kitért arra, hogy a világjárvány következtében elrendelt korlátozások miatt a 2019/2020-as évadban a korábbi évadokban megszokott 250-270 előadás helyett csak 160-at tudtak bemutatni, míg a szokásos 30-35 ezres nézőszámuk 18 ezerre csökkent. A korlátozások idején a teátrum online előadásokkal igyekezett kiszolgálni közönségét.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ