A Csokonai Színház felújítás előtt álló épületétől búcsúznak Debrecenben
Dátum: 2020. agusztus 13., csütörtök, 14:48

Lehunyja sok szemét a ház címmel több mint kéthetes programsorozattal búcsúzik a Csokonai Színház társulata és közönsége a felújítás előtt álló történelmi épülettől - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint kulisszajárásokkal, színházi kvízözönnel, zenés erkélykoncertekkel, nyílt próbákkal, fáklyás felvonulással várják közönségüket, sőt élőlánc költözteti majd át egy-egy előadás ikonikus kellékét és jelmezét a Csokonai Színházból a Víg Kamaraszínházba.

Az eseménysorozat augusztus 18-án a Lighthouse: ON fénytárlattal kezdődik és a Bánk bán szeptember 5-i premierjével zárul. A társulat ezúttal is olyan innovatív programokkal várja vendégeit, amelyek új oldalairól jelenítik meg a Kossuth utcai épületet.

Az én Csokonaim címmel személyes hangvételű kulisszajárásokat tartanak a színészek augusztus 14. és 28., valamint augusztus 31. és szeptember 4. között minden nap délután. A színészekre hangolt bejárásokon a szokásos helyszínbemutatások mellett a művészek azon élményeikről, emlékeikről beszélnek, amelyek az épület egy-egy szegletéhez kötik őket. A kulisszajárások minden alkalommal a Horváth Árpád Stúdiószínházban végződnek, ahol a Kívánságfalon üzenhetnek a résztvevők az épületnek, a társulatnak.

A vállalkozó kedvű nézők átköltöztethetik a Tesztoszteron, az Oszkár és Rózsa mami vagy az Augusztus Oklahomában egy-egy ikonikus jelmezét és kellékét a Csokonai Színház jelmeztárából a Víg Kamaraszínházba. "Így jár majd kézről kézre Mucsi Zoltán impozáns rózsaszín cipője és Mercs János áttetsző, necchálós atlétája a Tesztoszteronból, vagy Rózsa László hatalmas plüsskutyája az Oszkár és Rózsa mamiból. Az élőlánchoz természetesen a Csokonai színészei, énekkari tagjai, fodrászai, kellékesei, díszítői is csatlakoznak" - írták a közleményben.

Nyílt próbákat is tartanak majd, de a színházépület köré szervezett koncertekkel, bemutatókkal is várják a közönséget. A rendezvénysorozat végén szeptember 4-én a nézőkkel közös fáklyás felvonulással vesznek szimbolikus búcsút, másnap pedig a Bánk bán előadásával köszön el a társulat a felújítás előtt álló épülettől.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ