Méhes György-darabbal kezdi a 2020-2021-es évadot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
Dátum: 2020. agusztus 19., szerda, 8:32

Méhes György Duplakanyar című vígjátékával kezdi a 76. évadját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, amely Gáspárik Attila rendezésében viszi színre az erdélyi író színpadi művét - közölte kedden a teátrum.

A színpadra kerülő produkció egy letűnt korra való derűs visszatekintést ígér. Méhes György neve korántsem ismeretlen a marosvásárhelyi közönség számára, hiszen darabjai az 1989-es forradalom előtt igazi csemegének számítottak a romániai magyar színházakban. Az ötvenes évek végétől kezdődően műfordításai mellett több színdarabját is műsorra tűzte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

Gáspárik Attila rendező elmondta, hogy a szerző biztos sikerrecept volt, a 33 névtelen levél, a Mi, férfiak, a Roppant kényes ügy mind garancia volt a teltházas szériákra. A vígjátékok sorában a gyöngyszem a Duplakanyar volt, amelyben egy párttitkár egy autóbaleset miatt kerül kórházba. A darabban számtalan utalás van az élelmiszerhiányra, az orvosoknak adott borítékra, a kórházi ágyhiányra. A rendező szerint a darab legfőképpen a színészek számára biztosított bravúros játéklehetőséget.

Emlékeztetett, hogy harminc év alatt Méhes György teljesen eltűnt az erdélyi színházak színpadairól, ezért most újabb esélyt adnak, és megvizsgálják, "ki tudjuk-e önfeledten nevetni a nem túl vidám múltunkat egy fiatal színészgeneráció játékában" - mondta a rendező.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A rossz, amit elkövetünk, nem zúdít ránk annyi üldözést és gyűlöletet, mint jó tulajdonságaink."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ