Meseadaptációkkal és táncos bábjátékkal készül az új évadra a Griff Bábszínház
Dátum: 2020. szeptember 1., kedd, 14:43

Változatos műsortervvel, magyar népmesék, klasszikus művek adaptációjával, táncos bábjátékkal és babaszínházi produkcióval készül a 2020/2021-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

Az elmúlt évadban elmaradt előadásokat is szeretnék pótolni, a Széttáncolt cipellők című a táncos bábjátékot szombaton mutatják be - mondta el Szűcs István igazgató a keddi évadnyitó társulati ülésen.

A magyar népmesét Kocsis Rozi alkalmazta bábszínpadra, a látványos, mozgalmas előadás rendező-koreográfusa Kocsis Enikő és Fitos Dezső. A zenét ifj. Csoóri Sándor szerezte, az előadás létrehozásában Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője is részt vett - ismertette a részleteket Szűcs István. Az előadás a győri Vaskakas Bábszínházzal közös koprodukció, a főbb szerepeket Zalaegerszegen Csepregi-Kovács Napsugár, Duna Orsolya Réka és Horváth Gyula Antal játssza.

Október közepén Az égig érő fa című bábjátékot tűzik műsorra Halasi Dániel rendezésében, a népmesét Szabó Attila írta színpadra, a zenét Csernák Samu szerezte. A Pim a földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást - mely a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös produkció - Bartal Kiss Rita állatja színpadra.

A téli ünnepre a kortárs versekből, dalokból összeállított Titkot mondok - karácsonyi hangerdő című műsorral készülnek. Az évad utolsó előadását, a Csipkerózsika című bábjátékot Mosonyi Aliz átiratában Kocsis Rozi rendezi.

Az óvodásoknak a Ziránó Színház a Három kismalac című népmesét, míg az iskolások a Rejtelmes erdő című vendégjátékot hozza el Zalaegerszegre. Az aprók színházában Bartal Kiss Rita Cirkuszoló címmel készít babaelőadást - jelezte Szűcs István.

Kitért arra is, hogy a bábszínház az iskolák változó tanítási rendjéhez igazodva játszik, a nézőket a járványügyi szabályoknak megfelelő színházi környezetben fogadják.

Felidézte, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése után a gyermekközönséget az online térben próbálták elérni. A Griff Birodalom névvel létrehozott weboldalon a pedagógusok javaslatai alapján tesznek majd közzé klasszikus és kortárs irodalmi műveket a bábszínészek előadásában.

Vigh László, a térség országgyűlés képviselője (Fidesz) köszöntőjében kifejtette: a bábszínháznak a szülők és az intézmények bizalmát kell megszereznie, hogy a gyermekek látogathassák az előadásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ