Négy bemutatóra készül a Stúdió K Színház az új évadban
Dátum: 2020. szeptember 4., péntek, 14:24

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló bábjáték, Kosztolányi Dezső-regényadaptáció, külföldi vendégrendező előadása és egy új magyar dráma ősbemutatója szerepel a Stúdió K Színház 2020/2021-es évadában.

A színházban szeptember 12-én pótolják Zalán Tibor 100+1 holdaspagony című bábjátékának tavasszal elmaradt bemutatóját, Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója rendezésében. "Az Alan Alexander Milne Micimackója által inspirált drámában Róbert Gida nincs sehol, a lomtalanításon felejtett játékállatok pedig saját világot építenek a modern világ törmelékeiből" - olvasható a teátrum közleményében.

Szintén szeptemberben kezdődnek a NERO próbái: Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című regényéből Garai Judit dramaturg készített színpadi átiratot, a rendező Hegymegi Máté lesz, a címszereplőt pedig ifj. Vidnyánszky Attila alakítja. A Garai-Hegymegi alkotópáros a színház egyik legsikeresebb előadásában, a Peer Gyntben már dolgozott a társulattal - új bemutatójuk október 16-án lesz - olvasható a tájékoztatóban.

A 2020/2021-es évadban újabb vendégrendező érkezik külföldről a színházhoz. A Sacra Hungarica (rendező: Urbán András), A város emlékezete (rendező: Edvin Liveric) és az Amikor én halott voltam (rendező: Diego de Brea) című előadások után Mirko Radonjic montenegrói alkotó viszi színre Günter Grass Kutyaévek című művét, amelyet Gyarmati Kata dramaturg, a Stúdió K igazgatója adaptál drámává.

Závada Péter A széplélek című új drámája először a Stúdió K színpadán lesz látható, Geréb Zsófia rendező tolmácsolásában. A darab középpontjában II. Lajos bajor uralkodó, avagy csúfnevei szerint "Őrült Lajos", a "Mesekirály" vagy "Hattyúkirály" áll, aki a saját, elvarázsolt képzeletvilágában élt a 19. századi Németországban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ