Fokozott munkatempóval indítja az évadot a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház
Dátum: 2020. szeptember 12., szombat, 3:13

A tavasszal elmaradt előadások bemutatásával, fokozott munkatempóval indul a 2020-2021-es évad a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban - közölte Urbán András, a teátrum igazgatója az MTI-vel.

Urbán András kiemelte: amint megszűnt a szükségállapot Szerbiában, a nyári hónapokban elkezdett próbálni a társulat. Mezei Kinga állít színpadra Domonkos István művei alapján egy előadást Szedjetek szét címmel, amelyet már szeptember végén láthat a közönség.

Emellett megkezdődtek a próbái még egy előadásnak, a Dogville című produkciót Urbán András rendezi. A bemutató október végén várható.

A várakozások szerint még az év vége előtt bemutatják Csehov Három nővérének nem szokványos változatát, amelyet Puskás Zoltán állít színpadra. Szintén december végéig bemutatják a tavaly megkezdett, Szakszervezet munkacímet viselő előadást. Az előadás az Urbán Andrásra és színházára jellemző szabad próbafolyamat eredményeként születik meg, és azt vizsgálja, hogyan válik a hazugság és a rágalom előbb szórakoztatóvá, majd igazsággá, illetve azt mutatja be, hogyan viszonyulnak az emberek a színházhoz.

Az évad második felében Zlatko Pakovic rendez egy szerzői projektet, amely Szabadka szecessziós múltjával foglalkozik. Emellett előadás készül Lovas Ildikó Amikor az Isten hasba rúg című szövege alapján, valamint Kokan Mladenovic és Maja Perovic közös munkáját is láthatja majd a közönség jövőre.

A koronavírus-járvány miatt kérdésessé vált a november végére tervezett Desiré kortárs nemzetközi színházi fesztivál sorsa - mutatott rá Urbán András. Mint mondta: az utolsó pillanatig reménykednek abban, hogy meg tudják szervezni a fesztivált, de a határlezárások és a járványhelyzet függvényében később döntenek még erről.

Bizonytalan emellett a Nemzeti Összetartozás Éve programsorozatának keretein belül szervezendő színházi előadássorozat sorsa, amelynek keretei belül külhoni magyar színházak látogatnának Szabadkára, ám ez is az utazási korlátozások függvényében tud majd megvalósulni - magyarázta a színházigazgató.

A színházak márciusi bezárását követően a Kosztolányi Dezső Színház háromnaponta megosztotta egy-egy korábbi előadását az interneten, emellett pedig a színészek is készítettek videókat, amelyekkel igyekeztek kapcsolatot tartani a nézőkkel, valamint a próbák is a virtuális térben zajlottak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ