Koronavírus - Elmaradnak a kulturális és színielőadások Nyíregyházán
Dátum: 2020. szeptember 12., szombat, 3:25

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elmaradnak a színházi előadások és a kulturális rendezvények Nyíregyházán - közölte a városháza sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel. A Móricz Zsigmond Színházban több dolgozónak pozitív lett a koronavírustesztje.

A teátrum csütörtök este az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a színház néhány dolgozójánál a második tesztet követően azonosították a koronavírus jelenlétét, ezért elhalasztják a következő két hétben műsorra tűzött előadásokat, pótlásukról később tájékoztatják a nézőket.

Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője csütörtök délutáni sajtóközleményben azt írta, későbbi időpontra halasztják el a Váci Mihály Kulturális Központ szeptemberre és októberre meghirdetett előadásait és rendezvényeit, a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelyén határozatlan ideig elmaradnak a színházi előadások, próbák és egyéb programok.

Határozatlan időre felfüggesztik a Cantemus kórus énekkari próbáit és előadásait is, fertőtlenítik a kórus használatában lévő helyiségeket, valamint - ahol lehetséges - elrendelték az otthonról történő munkavégzést. A kórus határozatlan ideig vendégeket és látogatókat sem fogadhat.

Az eddig bevezetett óvintézkedésekről szólva Kása Brigitta emlékeztetett arra, hogy a központi intézkedéseket megelőzően látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el az önkormányzat fenntartásában lévő szociális gondozási központ két telephelyén és még augusztusban zsiliprendszert vezettek be a saját fenntartású óvodákban és a bölcsődékben. Az óvodai gyermekcsoportok emellett nem látogathatnak kulturális intézményeket és ilyen céllal nem fogadhatnak az intézményben sem előadókat.

A kulturális és sportlétesítmények, a piacok zárt vásárlótereiben, az ügyfélszolgálatok belső tereiben kötelező a maszk használata, emellett az intézményekben mindenhol kötelező a napi többszöri fertőtlenítés és a kézfertőtlenítők használata. A városi és megyei könyvtár egyes helyiségeiben korlátozták és időhöz kötötték az egy időben ott tartózkodók létszámát, a visszavitt kölcsönzött könyveket 48 órára karanténba helyezik.

Az önkormányzat nem tartja meg az őszre tervezett városi fesztiválokat, a városüzemeltető társaság péntektől elkezdi a közterületi játszóterek és utcabútorok fertőtlenítőszeres lemosását.

Az aljegyző megjegyezte, az operatív munkacsoport jelenleg is több, a tavaszihoz hasonló óvintézkedés és korlátozó intézkedés visszavezetésének lehetőségét vizsgálja Nyíregyházán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ