Kezdődik az évad a Radnóti Színházban
Dátum: 2020. szeptember 12., szombat, 3:39

Pénteken, A vágy című előadással kezdi a Radnóti Színház az idei évadot a Radnóti Tesla Laborban, vasárnap pedig a Csapodárok című darab bemutatóját láthatja a közönség a Nagymező utcai színházban.

Ruzante A csapodár madárka című művét Peer Krisztián dolgozta át, Szőcs Artur rendezte, és a zenét hozzá Rozs Tamás szolgáltatja - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az új előadásban Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Bálint András és Baki Dániel látható.

Mint írják, a Radnóti Színház közönsége számára újdonság, hogy egyes előadásaik streamelve is láthatók lesznek. Tíz nappal a premier után, szeptember 23-án, szerdán este 19 órától élőben közvetítik a Csapodárok című előadást.

A Radnóti Színház Menj haza színházba! szlogennel népszerűsíti a 7 kamerával élőben közvetített előadását, amelyre külön gegekkel készülnek az alkotók, tehát ez a streamelt verzió máskor nem látható, csak szeptember 23-án limitált férőhelyekkel - olvasható a közleményben.

Mint írják, az eSzínház platformot a Magyar Színházakért Alapítvány hozta létre és működteti azzal a céllal, hogy kiváló minőségben felvett színházi előadásokat élőben közvetítsen, és ebből a gyűjteményéből "kikölcsönözhető" élményt nyújtson a nézőknek a világ bármely táján. Az eSzínház első élő közvetítése a Radnóti Színház Csapodárok című előadása lesz.

Szeptember 26-án, szombaton a Radnóti Tesla Laborban mutatják be a Gina című produkciót, amely közös alkotómunkával jön létre. "Schwechtje Mihály rendezi és írja a színészek improvizációja alapján, és valós történetet dolgoznak fel: átlagos, középosztálybeli szülők szemszögéből látjuk, mit okoz, ha azzal kell szembesülniük, hogy a gimnazista fiuk belekeveredett egy csoportos szexuális abúzusba" - írják a darabról.

Az előadásban László Zsolt és Török-Illyés Orsolya a szülőpár, Nagy Márk játssza a fiút, a nyomozónő Martin Márta, a vízilabdaedző Schneider Zoltán, a tinédzserlány szerepében Hajdu Lujza és Kizlinger Lilla látható, az édesanyját Moldvai Kiss Andrea alakítja.

A színház a pandémia miatt biztonsági rendelkezéseket hozott. Az általános védelem mellett (maszk, kézfertőtlenítés, lázmérés, légfertőtlenítés) a Radnóti Színházban 190 főben limitálták a nézőszámot, a Radnóti Tesla Laborban pedig csökkentették, szellősebbé tették saját előadásaik nézőterét, ugyanígy jártak el a Keres Emil Próbaterem előadásaival is. Az egészségvédelmi rendelkezések a színház weboldalán olvashatók.

Kerekítsd fel címmel akciót hirdetett a színház: a nézők tetszőleges összeggel kerekíthetik fel a jegyük árát, hogy támogassák a Radnóti Ifjúsági Műhely munkáját. A Radnóti Színház minden évben saját költségvetéséből és pályázati pénzből segíti a fiatalok (14-24 éves korosztály) számára ingyenes képzést. Mint írják, erre az évadra a költségvetés apró töredékét kapták csak meg pályázati forrásból, ezért 5 millió forintot szeretnének összegyűjteni az adományokból az ifjúsági program folytatására.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Szép keze van, csakugyan... De képzelje el, milyen csúnya volna ugyanez lábnak!"
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ