Elhunyt Verebély Iván színművész
Dátum: 2020. szeptember 23., szerda, 19:34

Életének 83. évében elhunyt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színművész, a Centrál Színház társulatának tagja - tudatta a színház szerdán Facebook-oldalán.

A Centrál Színház saját halottjának tekinti a művészt, végső búcsúztatásának időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Verebély Iván 1937. december 7-én született Budapesten. Édesapja sokáig a Vígszínház orvosa volt. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanult, 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

A művész 1961 és 1963 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, 1963 és 1968 között a Nemzeti Színházban játszott. 1968-tól a Vidám Színpad, 2008-tól a Centrál Színház társulatának tagja volt.

Kiváló komikus volt, kabarédarabokban és vígjátékokban egyaránt láthatta a közönség. Sajátos humor és sokoldalúság jellemezte. Gyakran szerepelt játékfilmekben és tévéfilmekben. Színházi szerepei mellett szinkronizált is.

A Centrál Színházban legutóbb a My Fair Lady és az Illatszertár című produkcióban játszott.

A Jászai Mari-díjat 1972-ben kapta meg. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét 2008-ban, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét 2019-ben vehette át. 2012 óta a Centrál Színház örökös tagja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ