Újabb öt évig Seregi Zoltán vezetheti a Békéscsabai Jókai Színházat
Dátum: 2020. szeptember 25., péntek, 5:35

Január 1-jétől újabb öt évig Seregi Zoltán vezetheti a Békéscsabai Jókai Színházat a város közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében.


Seregi Zoltán pályázatát 15 képviselő támogatta, ketten tartózkodtak.

A teátrum igazgatói posztjára egy pályázat érkezett be, előzetesen a szakmai bizottság nyolc igen szavazattal és egy tartózkodással támogatta az eddigi vezető mandátumának meghosszabbítását.

Igazgatói pályázatában Seregi Zoltán az eddigi népszerű rendezvények, így például az Ádámok és Évák Ünnepe, a Városházi esték, a Mindentudás Színházi Egyeteme, a 24 órás versfolyam folytatását, a Bárka irodalmi folyóirattal és a Békéstáji Művészeti Társasággal való szoros együttműködés megtartását, illetve erősítését emelte ki.

Fontos célkitűzésnek tartja a jövőben a felnőtt nézők (25-50 éves korosztály) számának növelését. Ehhez szerinte a jelenlegi 15 bérletrendszer növelésére és a színházból egyszerűen kimozdítható, könnyen utaztatható darabokra van szükség.

Célul tűzte ki elismert hazai és külföldi rendezők meghívását is. Seregi Zoltán pályázatában írt arról, hogy várhatóan két év múlva, az új Munkácsy-negyedben felépül a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új előadótere, így jelentős tér szabadul fel a jelenleg közösen használt épületben. Ezt szerinte újabb előadások, vendégprodukciók bevonására lehet majd használni.

Hosszú távú tervként Seregi Zoltán a színház gazdasági társasággá alakítását és háromtagozatúvá válását javasolja. Szerinte ez "nemzeti színházi minősítést jelenthet, ami egy magasabb művészi rangot és központi támogatási kategóriát jelent" - fogalmaz. Ehhez a fenntartó önkormányzat teljes egyetértése szükséges, és kiemelt fontosságú a színház épületének felújítása - írja pályázatában.

A közgyűlésen Szarvas Péter polgármester többek közt azt javasolta, biztosítsanak teret a jövőben a színházban az operának és a balettnek is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ