A Tizenkilenc című darabot mutatja be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház
Dátum: 2020. október 1., csütörtök, 15:46

A háború, forradalom, szerelem és árulás témája is előkerül Andrási Attila író-rendező Tizenkilenc című előadásában, amelynek bemutatója szerdán lesz Budapesten, a Pozsonyi úti református templom altemplomában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az előadás az Udvari Kamaraszínház magyar sorskérdésekkel foglalkozó sorozatának legújabb darabja, szereplői az első világháború utáni időszakot idézik fel.

A darab, amelynek témája elsősorban a "vörös vírusként" terjedő ideológiák bemutatása, némi humorral és szerelemmel fűszerezve mutatja be az akkori történéseket, emberi sorsokat - hangzott el a műsorban.

Az előadás egy isten nélküli vallás térhódításáról szól - mondta el a műsorban Andrási Attila író-rendező, aki beszélt arról is, hogy a bemutatót hosszú kutató munka előzte meg.

Azt próbáltuk megjeleníteni, hogy a száműzetésben lévő Lenin hogyan jut el odáig, hogy átvegye egy világbirodalom irányítását, szavaira annyi ember mozduljon a világban - tette hozzá Andrási Attila.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ