Szabó Tibor lesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója
Dátum: 2020. október 30., péntek, 6:39

Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését csütörtökön egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése.

Jordán Tamásnak, a színház alapító igazgatójának szerződése 2021. január 31-én jár le, a Kossuth-díjas színművész nem indult újra indulni az igazgatói posztért.

A fenntartó önkormányzat által kiírt ügyvezető igazgatói pályázatra Harsányi Sulyom László rendező és Szabó Tibor, a szombathelyi társulat egyik színművésze adta be a pályázatát. Kettőjük közül október 8-án a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság is az ő pályázatát támogatta nagyobb arányban és a társulat nagy többsége is rá szavazott.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterének előterjesztését csütörtökön ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a közgyűlés.

Szabó Tibor a döntés után azt mondta: megtisztelőnek tartja a bizalmat, ami a szavazásban kifejeződött.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Aki sohasem követ el esztelenséget, korántsem olyan bölcs, mint ahogy gondolja."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ