Koronavírus - Emmi: színházaink felkészültek a további működésre a szigorúbb járványügyi intézkedések mellett
Dátum: 2020. november 9., hétfő, 5:56

Azonnal reagáltak a színházak a kedden kiadott kormányrendeletben rögzített korlátozásokra. Pótelőadásokkal, nagyobb játszóhelyekre való átszervezésekkel és a legvégső esetben jegyvisszaváltással hidalják át a nehézségeket a teátrumok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

A védekezést segítő rendeletek maximális betartásával a színházak továbbra is várják nézőiket - hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve, hogy a intézmények gyorsan reagáltak a szigorításokra, amelyben az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága online tájékoztatóval is segítette őket.

Mivel a nézőtereken csak minden harmadik szék foglalható, ezért korlátozni kell az eladható jegyek számát, a már értékesített jegyek, bérletek esetében gyors megoldásokra volt szükség. "Színházaink zökkenőmentesen álltak át. Ötletes megoldások, követendő példák születtek. Rendszeres tájékoztatással, regisztrációval, pótelőadásokkal és a legvégső esetben jegyvisszaváltással hidalják át a nehézségeket a teátrumok" - áll a közleményben.

Mint írják, például a kaposvári Csiky Gergely Színház az előre megváltott jegyek és bérletek alakulásával kapcsolatban folyamatosan informálja közönségét, az elmaradt előadások pótlásáról a jegyirodák tájékoztatják a nézőket. A színház munkatársai az ülőhelyekre kihelyezett bábukkal segítik a biztonságos nézőtér kialakítását, rendszeresen szellőztetnek, fertőtlenítenek és figyelnek egymásra.

A budapesti József Attila Színház is teljes körű általános és személyre szabott tájékoztatással segíti nézőit. Az előre megváltott jegyeket igyekeznek a kategóriájának megfelelő helyre átszervezni.

A Békéscsabai Jókai Színház megnyugtatva nézőit biztosítja, hogy a koronavírus-járványt csökkentő minden intézkedést bevezetett és a lehető legnagyobb fegyelemmel viseltetik a közönség és a dolgozók védelme érdekében. Az Intimtér játszóterükre meghirdetett előadásokat átvitték a nagyobb befogadóterű Sík Ferenc Kamaraszínpadra. A kamaraszínpadra tervezett Hotel Mimóza című előadást pedig a nagyszínházban fogják játszani, azért hogy mind a 120 jeggyel, illetve bérlettel rendelkező néző, a 400 fős nagyszínházban biztonságban tudjon helyet foglalni - ismertetik a közleményben.

Mint kiemelik, az azonnali gyors és rugalmas átszervezés a közönség és a társulatok védelmét szolgálja, amelynek sikerességéhez elengedhetetlen a közönség rugalmassága is. A magyarországi teátrumok a színházigazgatók irányításával és a kormány előírásainak maximális betartásával védik nézőiket és dolgozóikat az esetleges koronavírus-megbetegedésektől.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Becsaptam az inasomat!...A gazember lopja az edényemet a pincéből, és azt hiszi, hogy nem tudom. Pedig - tudom!"
Kemény Zsigmond
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ