Blaskó Balázs marad a Gárdonyi Géza Színház igazgatója Egerben
Dátum: 2020. november 12., csütörtök, 10:43

Újabb öt éven át Blaskó Balázs, a teátrum eddigi igazgatója irányítja az egri Gárdonyi Géza Színház munkáját, miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenállása miatt az önkormányzat elállt az általa megválasztott jelölt kinevezésétől - tájékoztatta a megyeszékhely polgármestere szerdán az MTI-t.

Mirkóczki Ádám aláhúzta: azt követően hozta meg döntését, egyetértésben az Egységben a Városért Egyesület frakciójával, hogy az Emmi "semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó, a rugalmasságot minimálisan sem gyakorolva ragaszkodott Blaskó Balázs személyéhez".

Az október 29-ei közgyűlés Szőcs Arturt, a Miskolci Nemzeti Színház rendezőjét választotta igazgatónak.

Csak akkor maradhatott volna érvényben a közgyűlési döntés, ha az egri önkormányzat vállalja, hogy visszafizet közel 300 millió forintot a minisztériumnak és elesik a jövő évi 300 millió forint támogatástól is - tudatta Mirkóczki Ádám.

Mivel Eger költségvetése nem bír el egy újabb, ilyen mértékű anyagi veszteséget, a színházigazgató kinevezésének jogáról a város "lemondott" - írta közleményében, megjegyezve, hogy az Emmi nem szakmai, hanem politikai alapon támogatott jelöltje előtt ebben a kritikus gazdasági helyzetben meg kellett hajolniuk, hiszen felelősséget vállalva Egerért, nem veszélyeztethetik a város intézményeinek és vállalkozásainak működését, munkavállalóinak megélhetését.

Mirkóczki Ádám szomorúnak nevezte, hogy a városvezetés nem dönthetett, és bele sem szólhatott egy egri intézmény vezetőjének kinevezésébe.

A helyhatóság anyagi kiszolgáltatottsága okán meghozott döntésük miatt Blaskó Balázst nem a városi közgyűlés, hanem az Emmi kinevezettjének tekintik - jelentette ki.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Nagy szerelem híján unalmas az élet."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ