A Független Előadó-művészeti Szövetség közleménye
Dátum: 2020. november 18., szerda, 13:04

Újra adományokat gyűjt színházi dolgozók áthidaló támogatására a FESZ Segélyalap. Komoly csapás lehet a független társulatokra az évad közepén a határozatlan idejű leállás, miközben a független színházak már a tavaszi veszteségek következményeivel is nehezen tudtak megküzdeni. Állami segítségnyújtásról egyelőre semmi hír, ezért is döntött úgy a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ), hogy a Segélyalapot november közepétől újraindítják. A színházba járók segítségét is kérik, hogy a bajba került szakmabelieknek átmeneti támogatást nyújtsanak.

A járvány második hulláma a függetlenek számára a tavaszihoz hasonló helyzetet teremt, de már tartalékok nélkül. A digitális átállást és az előadások közvetítését nem tudják megoldani a saját hellyel nem rendelkező független társulatok. Nincs előadás, nincs bevétel és ezúttal kedvezmények sincsenek, ugyanis a Kormány által eddig meghirdetett járulékmentesség a munkájukat átmenetileg elvesztő vállalkozókat nem érinti.

A FESZ a második hullámban a független színházaknál és táncegyütteseknél vállalkozóként foglalkoztatott szakemberek, művészek és a háttérben dolgozó műszaki, adminisztratív, nézőtéri feladatot ellátó munkatársak támogatása érdekében nyitja újra a tavasszal létrehozott Segélyalapot.

További információ a FESZ Segélyalap weboldalán.

Kiadó: Független Előadó-művészeti Szövetség

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ