SZFE - Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő az oktatás felfüggesztése
Dátum: 2020. november 28., szombat, 9:16

Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumának az oktatást felfüggesztő döntése - közölte a hallgatói kommunikációs szolgálat az MTI-vel pénteken.

Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben. Több hallgató és oktató emiatt Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult.

A biztos pénteki jelentésében - amelyet az SZFE Hallgatói Kommunikáció juttatott el az MTI-hez - kezdeményezte, hogy a kuratórium "haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését".

Jelentésében az oktatási jogok biztosa arról is ír, hogy nincs olyan törvényes cél és felhatalmazás, "amely szerint a fenntartó felfüggesztheti vagy szüneteltetheti az oktatást".

Aáry-Tamás jelentésében rámutat arra, hogy míg a világjárvány idején minden döntéshozói szinten azon dolgoznak, hogy a megváltozott körülmények között is folytatódhasson az oktatás az óvodástól az egyetemig, "eközben az alapítvány kuratóriuma megtiltja az oktatás folytatását az egyetemen".

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ