Zenés adventi kalendáriummal készült az ünnepekre a kecskeméti színház
Dátum: 2020. december 17., csütörtök, 5:28

Zenés adventi kalendáriummal készült az ünnepekre a Kecskeméti Katona József Színház - közölte a teátrum az MTI-vel.

Minden nap meglepetéssel szolgál a kecskeméti színház a hírlevelére feliratkozóknak: a társulat tagjai egy-egy zeneszámmal varázsolnak ünnepi hangulatot az otthonokba. A teátrum színészeinek, énekkari tagjainak és zenészeinek jóvoltából kedvelt dallamok csendülnek fel 24 napon keresztül, valamint egy balettetűd is látható lesz a színház táncosainak előadásában.

Közben három darabbal készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az újranyitásra: Eisemann Mihály operettjét, az Egy csók és más semmit a nagyszínház színpadán Szőcs Artur rendezésében, többek között Koltai-Nagy Balázs, Orth Péter, Szabó Dorottya, Pál Attila és Csombor Teréz főszereplésével láthatják a nézők. A népszerű operettben közreműködik a Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Nemzeti Színház énekkara és zenekara is.

A Kelemen László Kamaraszínházban Woody Allen 1992-ben megjelent, Férjek és feleségek című filmjének színpadi adaptációja kel életre Szente Vajk rendezésében. A két házaspár tagjait Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Hajdú Melinda és Adorjáni Bálint alakítja.

Danyi Judit és Hegedűs Zoltán szereplésével mutatják be a Jövőre, veled, itt 2. című darabot, amelyet Szerednyey Béla rendez.

Hajdú Melinda színésznő az első vendége a kecskeméti teátrum új podcastjának Itt vagyunk egymásnak címmel. Tóth Kata dramaturg beszélgetéseit a Spotify-on hallgathatja meg az érdeklődő közönség.

Emellett egy izgalmas új projekt is útjára indult Kecskeméten, hiszen film készül a korábbi, Csoportterápia "mjuzikelkámediből". A Galambos Attila, Szente Vajk és Bolba Tamás nevével fémjelzett darabot 2015-ben tűzte műsorra a színház.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ