A Margitszigeti Színház ajándékkártyát kínál az ünnepekre
Dátum: 2020. december 17., csütörtök, 5:34

A Margitszigeti Színház a 2021-es nyári színházi szezonra szóló ajándékkártyával készül az ünnepekre.

A 2021-es évad az évfordulók éve, így mások mellett Verdi, Mozart és Bartók művei csendülnek majd fel a nagyszínpadon - közölte a teátrum az MTI-vel.

Fellépnek az állandó partnerek, így a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Operettszínház és a Veszprémi Petőfi Színház művészei. Visszatér a Margitszigetre a Magyar Állami Népi Együttes megünnepelni a 20 éves Naplegendát.

A Duna Művészegyüttes hagyományosan minden évben találkozóra hívja a szomszédokat, valamint a távolabbi kontinensek és nemzetek képviselőit az ikonikus Duna Karneválra, amely 2021-ben immár a 25. lesz. Fellép Pál István Szalonna és Bandája, a Nemzeti Táncszínház pedig a Magyar hősök, csaták és szerelmek produkcióval készül.

Három külföldi sztárvendéggel ünnepelik a Verdi-évfordulót, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és a Jussen fivérekkel Mozart-estet terveznek, valamint tárgyalnak egy Bartók-est megvalósításáról a Szegedi Kortárs Balettel. Calixto Bieito rendezésében érkezik Bizet Carmen operája, egyeztetnek a Budapesti Operettszínházzal az új rendezésű Hegedűs a háztetőnről. Magyarországi bemutatóként a Margitszigeten debütál az Addams Family musical, valamint Lévay Szilveszter egyik legkedvesebb musicalje, a Mozart című kosztümös előadás is érkezik Veszprémből.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Akkor tudod, hogy jól dolgoztál, ha élvezted."
Pearl Buck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ