Az online színházi tartalomközvetítésről szervez beszélgetéseket a Magyar Teátrumi Társaság
Dátum: 2021. február 2., kedd, 14:11

Az online színházi tartalomközvetítés lehetőségeiről, kérdéseiről szervez kerekasztal-beszélgetéseket február 8-án, hétfőn a Magyar Teátrumi Társaság - közölte a szervezet az MTI-vel.

Mint írják, az Élő színház vagy működő színház? - Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel online követhető beszélgetések három fő blokkban foglalják össze a témát érintő legfontosabb információkat, szempontokat, a technológia, valamint a színházszakma témáját, továbbá a jogi és jegyértékesítési kérdéseket érintve.

A társaság Youtube-csatornáján követhető beszélgetés, amely három egyórás blokkban zajlik, minden érdeklődő számára nyitott.

Tíz órától a Technológia és eszközök című blokkban Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért alapítója, Sárközi Szabina, az eSzínház marketing és kommunikációs vezetője, továbbá Lakatos Gergely, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség elnöke, Radnai Márk színművész, a SzínházTV ötletgazdája és Somfai Péter, a Budapesti Operettszínház műszaki igazgatója vesz részt a beszélgetésben.

A következő blokk 11 órakor kezdődik, Színházszakma címmel. A meghívott vendégek között van Dolhai Attila színművész, a Budapesti Operettszínház énekese, Rátóti Zoltán színművész, rendező, a Nemzeti Színház művésze és Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója.

Jegyértékesítés, jogi kérdések címmel 12 órától hallható beszélgetés Barabás Nóra, a Szolnoki Szigligeti Színház marketingese, Farkas Attila Erik, a Magyar Teátrumi Társaság jogtanácsosa és Szokolay Zsolt, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatója részvételével.

A beszélgetéseket Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezeti. A közvetítés ideje alatt a nézők írásban tehetik fel kérdéseiket a beszélgetőknek.

Az esemény a https://youtu.be/Rcj96iGCYug linken követhető.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ