A teátrum történetéről hirdetett internetes vetélkedőt a Nemzeti Színház
Dátum: 2021. február 23., kedd, 18:16

Az idén is meghirdeti a Nemzeti Színház internetes vetélkedőjét, amelyre a szervezők tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatok jelentkezését várják február 28-ig. Az idei vetélkedő témája a Nemzeti Színház története.

A fordulók során a feladatok a színház nagy korszakaira, fő alkotóira és épületeire koncentrálnak, az alapítástól a Nemzeti mai épületének megnyitásáig, tehát 1837-től 2002-ig - olvasható a teátrum MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A vetélkedőre február 28-án éjfélig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán keresztül (https://vetelkedo.nemzetiszinhaz.hu). Országhatáron belülről és kívülről is várják a diákcsapatok jelentkezését. A döntőbe kerülő határon túli csapatok számára az utazási és szállásköltséget a szervezők biztosítják.

A vetélkedő honlapján elérhető felhívás szerint 2021-ben hatodik alkalommal hívja játszani az ország tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatait a Nemzeti Színház.

A "Nemzetiszínháztörténeti" vetélkedőben négyfős csapatok vehetnek részt. A csapat tagjai érkezhetnek különböző osztályokból, évfolyamokból, de egy iskolában kell tanulniuk. A csapatok - felkészítő tanáraik segítsége mellett - három, az interneten zajló fordulóban mérik össze tudásukat: színháztörténeti ismereteiket, kreativitásukat és informatikai készségeiket egyaránt használniuk kell.

A jelentkező csapatok digitális dokumentumokat készítenek és nyújtanak be az interneten keresztül, többek között filmet, prezentációkat és kreatív írásokat. A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban rendeznek meg június 11-én, pénteken 10 órától.

A zsűri tagjai között vannak a Nemzeti Színház színművészei, dramaturgjai és a teátrum ifjúsági programfelelőse. A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra "kitelepül" a Nemzeti Színház: rendhagyó irodalomórákkal, beszédórával, olvasópróba-játékkal, smink- és fodrászbemutatóval, valamint a színház művészeinek focicsapata is összeméri tudását a diákok csapatával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ