Színházi világnap - Internetes premiert tart a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház
Dátum: 2021. március 23., kedd, 16:27

Ingyenes internetes premiert tart a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház március 27-én, a színházi világnapon.

Szombaton mindazok, akik előzetesen regisztrálnak a színdarab megtekintésére, ingyen megnézhetik A Mátyás és Janus című előadást - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a színházi világnapon a különböző országokban élő magyarok - még ha virtuálisan is - összekapcsolódhatnak és felidézhetik közös történelmünk különleges pillanatait.

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház a magyar történelem témáiból merített drámákat mutat be. Március 27-ét Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című művével köszöntik.

A dráma Mátyás király és legkedvesebb barátja, szövetségese, Janus Pannonius halálos vitájáról szól, egy olyan árulásról, amelynek okát történészek sora kutatja azóta is - áll az előadás ismertetőjében.

A darabot a szerző, Pozsgai Zsolt állította színpadra. A címszerepekben Kautzky Armandot és Károlyi Krisztiánt láthatják a nézők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ