Nemzetközi életműdíjjal tüntették ki Novák Jánost
Dátum: 2021. március 31., szerda, 13:27

Életműdíjjal tüntette ki Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége.

Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatója, az ASSITEJ Magyar Központ elnöke a gyermek- és ifjúsági színház területén végzett kiemelkedő és nagyhatású, a fiatal közönséget több évtizede elhivatottan szolgáló munkája elismeréseként veheti át az ASSITEJ Életműdíjat.

A díjat a március 22. és április 1. között - a világjárványra tekintettel a digitális térben - megrendezett 20. ASSITEJ Nemzetközi Világtalálkozó alkalmával adják át. A március 31-i, szerdai díjátadó ünnepséget élőben közvetítik az ASSITEJ weboldalán - olvasható a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és az ASSITEJ Magyar Központ MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Az ASSITEJ Életműdíjjal minden évben azokat a színházi szakembereket jutalmazzák, akik hosszú, kivételes karrierjük során meghatározó és inspiráló szerepet töltöttek be hazájukban a magas művészi színvonalú gyermek- és ifjúsági színház megteremtésében és fejlődésében.

"Nagy öröm és büszkeség a hazai színházi szakma, a társulat és a közönség számára egyaránt, hogy a rangos elismerést, amelyet a világon legfeljebb hárman kapnak meg évente, idén Novák Jánosnak ítélte oda a nemzetközi ASSITEJ bírálóbizottsága" - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ