Törőcsik Mari halála - Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház
Dátum: 2021. április 19., hétfő, 18:56

Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház a pénteken elhunyt Törőcsik Mari előtt - tudatta a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, Törőcsik Mari tisztelőinek pénteken 21 óráig van lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál.

A színésznő kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá.

A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg Törőcsik Mari előtt, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi - olvasható a közleményben.

Az emlékestet Bérczes László rendezi, aki szoros kapcsolatban állt Törőcsik Marival, 2016-ban könyv is született beszélgetéseikből.

A közleményben Bérczes Lászlót idézik, aki elmondta: azzal a naiv bizonyossággal és megingathatatlan hittel vállalja ezt a felkérést, hogy ez az esemény minden magyar színházszerető ember közös gyásza.

"Mindannyiunk számára Mari a példa: embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is, hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás" - fogalmazott Bérczes László rendező.

Törőcsik Marit életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett alkotót a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A művész kérésére a temetést szűk családi körben tartják majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ A tehetséges gyermekek szülei hisznek az örökléstanban."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ