A Csak lazán! című előadást mutatja be a temesvári színház
Dátum: 2021. május 7., péntek, 7:19

A Csak lazán! című előadást mutatja be szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a produkció kiindulópontja Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regénye - közölte kedden az erdélyi magyar színház.

Az előadás Szabó Magda regényének történetét meséli tovább úgy, hogy a kezdő jelenet a regény befejezése. Az alkotócsapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye. A Csak lazán! története a nemzedékek közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja.

Az előadást a Take it easy ltd. - vagyis a Csak lazán kft. -, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amelyeket az elejétől a végéig ők komponálnak meg a történet kitalálásától a megíráson keresztül a színpadra állításig.

Kedves Emőke rendező szerint "ameddig improvizálni, bohóckodni és nagyokat nevetni tudunk, addig nagy baj nem lehet, a komédiázásban viszont nem ismerünk tréfát".

Az előadás bemutatója a temesvári színház Stúdiójában lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ