Öt új nagyszínházi bemutatóval készül az évadra a Pannon Várszínház
Dátum: 2021. június 9., szerda, 12:15

Öt új nagyszínházi előadást állít színpadra a Pannon Várszínház a 2020/2021-es évadban - közölte a teátrum igazgatója csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján.


Vándorfi László elmondta: a koronavírus-járvány miatti lezárást követően múlt héten kezdtek újra játszani. Tavaly márciustól idén februárig 228 tervezett és lekötött előadásukból csak 95-öt tudtak megtartani, bérleteseik csaknem harmadát elvesztették.

Júniusban a tavaly meghirdetett évad utolsó előadását, a Hotel Menthol című korábbi darabjuk felújított változatát állítják színpadra, június közepétől augusztus végéig pedig 46 produkcióval készülnek Veszprém mellett a Balaton északi és déli partján, valamint országszerte több más helyszínen.

Az új évadban elsőként Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát mutatják be, melyről a rendező, Szelle Dávid elmondta: minimális változtatásokkal egy karakterekre épülő, mai eszközöket használó darabot terveznek.

Ezt követi Géczi János, Vándorfi László és Likó Marcell DekaMerOn című "kameramusicalje", melyben az eredeti Boccaccio-műhöz hasonlóan tíz ember mesél el egy-egy, végül történetté összeálló Covid-élményt.

Még ősszel mutatják be a Forte Társulattal koprodukcióban Agota Kristof A nagy füzet című fizikai színházi előadást is. A darabot Horváth Csaba rendezi, aki a nyugállományba vonult Krámer Györgyöt váltja az idén szeptember 1. és 5. köztre tervezett XXIII. Tánc nemzetközi kortárs fesztivál művészeti vezetői pozíciójában.

Az évad második felében tűzik műsorra a járvány miatt tavasszal elmaradt előadást, Peter Shaffer Amadeus című színművét, amely Mozart és Salieri konfliktusára helyezi a hangsúlyt. M. Tóth Géza rendező az összművészeti megközelítéssel készülő drámáról elmondta: nagy szerepeket szán a látványnak és a hangoknak is.

A szezont tavasszal Kálmán Imre és Gábor Andor Csárdáskirálynő című operettjével zárják, melyeket a hagyományok megsértése nélkül, korszerű módon tűz műsorára a teátrum. Vándorfi László közölte: a darabot felajánlják a szintén veszprémi Petőfi Színház által rendezett Rátonyi Róbert Operettfesztivál programjába is.

A sajtótájékoztatón érintettek egy Bartók- és Ady-művekre épülő estet is, melyet augusztus 3-án az Auer Fesztivál részeként mutat be a várszínház a Forte Társulat, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Lukács Miklós Cimbiózis Trió közös produkciójaként.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a sajtótájékoztatón a városvezetés kultúra iránti elkötelezettségét hangsúlyozva biztosította a színházat arról, hogy az önkormányzat nem hagyja magára a teátrumot. Köszönetet mondott a társulatnak a pandémia alatt nyújtott kulturális tevékenységükért is. A Pannon Várszínház a lezárások alatt 25 kisfilmmel készült közönségének, az online térben vetített előadásaikat pedig mintegy 4000 fizető néző tekintette meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ