A Nemzeti Színház Körhintájával kezdődik a Szarvasi Vízi Színház évada
Dátum: 2021. június 9., szerda, 12:17

A Nemzeti Színház Körhinta című darabjával veszi kezdetét június 18-án a Szarvasi Vízi Színház 11. évada - jelentették be a szervezők csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a vízi színház egyik elindítója a teátrum 11 éves története "csúcsprodukciójának" nevezte a Vidnyánszky Attila által rendezett darabot. Ebből az alkalomból egy 30 méter magas körhintát is felállítottak a színház parkolójában, amely mellett csütörtökön hosszú sorokban várakoztak az emberek.

A politikus hangsúlyozta, hogy a művészek nem pihentek a karantén alatt sem, különben nem tudnának a nyitásra új produkciókkal előállni.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója beszámolt az idei szezonnyitányra elkészült újításokról. Megújították a színpadfedést, az öltözőket, a színház melletti Szeparé étteremben cukrászda nyílik, a tetején pedig egy "kiülős kerthelyiséget" alakítottak ki.

Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy januárban kezdték el szervezni az évadot, amelyben az eddigi gyakorlatnak és a Déryné-programnak köszönhetően nagyjából fele-fele arányban tudnak ingyenes produkciókat kínálni a nézőknek a fizetősök mellett.

A Szarvasi Vízi Színház tulajdonosa a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Társaság Nkft.; a Magyar Teátrumi Társaság Nkft. üzemelteti a Békéscsabai Jókai Színház műszaki, szakmai közreműködése mellett. Előadásokat a teátrumi társaság tagszínházai hoznak a Békés megye városba.

Idén a Körhinta mellett látható lesz többek között Szörényi Levente és Bródy János rockballadája, a Kőműves Kelemen; a József Attila Színháztól az Egy szoknya, egy nadrág Bodrogi Gyula rendezésében; a Szente Vajk által színre vitt Funny Girl és a Puskás, a musical, valamint Az ördög című vígjáték is a Zenthe Ferenc Színház előadásában.

A Békéscsabai Jókai Színház a Hotel Mimóza vígjátékot; a Holló Jankó mesés táncjátékot, a Viktória operettet, a Sweet Charity musicalt és az elmaradhatatlan Monte Cristo grófját viszi el Szarvasra. Emellett lesz balett-, cirkuszi- és artistaelőadás is, és kiemelten figyelnek a gyerekprodukciókra is az augusztus 22-ig tartó évadban.

Hagyomány, hogy az évadon belül rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 14. és 27. között. Erre három új bemutatóval is készülnek - mondta Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója. Ezek a Sors bolondjai, az Imádok férjhez menni és a Twist Olivér zenés darabok lesznek. Mivel szlovák-magyar kétnyelvű színházként működnek, szlovák esttel is várják a nem magyar anyanyelvű érdeklődőket - tette hozzá.

A Déryné-program mellett a Köszönjük, Magyarország! programból is lesznek produkciók, így például egy Szabó Magda-est, az Újcirkusz Freak Fusion Caberet előadása és Rákász Gergely koncertje.

A programsorozat hagyományosan zenés díjátadó gálaműsorral zárul.

A Szarvasi Vízi Színház részletes programfüzete a www.viziszinhaz.hu oldalon tekinthető meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ