Elbúcsúztatták a Szolnoki Szigligeti Színház leköszönő igazgatóját
Dátum: 2021. június 15., kedd, 18:13

Elbúcsúztatták Balázs Pétert, a Szolnoki Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgatót a teátrum hétfői évadzáró társulati ülésén. A Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta: végig következetes, a józan emberi értékekből nem engedő, megkérdőjelezhetetlenül magas színvonalú művészi és közösségi munka jellemzi a Balázs Péter igazgató által vezetett színházat.

Hozzátette: Balázs Péter felismerte és éltette a közösség erejében rejlő lehetőségeket, építette a rá bízott közösséget. Hozzátette: példát mutat mindannyiunknak vezetőként, művészként, emberként, olyan példát, amely időt álló, amely az egyetemes és nemzeti értékek megőrzéséhez szolgál a "legnemesebb sorvezetőként".

Kiemelte: Balázs Péter igazgatósága idején a Szolnoki Szigligeti Színház látogatóinak száma folyamatosan nőtt, a teltházas előadások népszerűsége irigylésre méltónak bizonyult.

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Balázs Pétert vezetőként igényesség, csapatépítés, értékvezéreltség, együttműködés jellemezte. Mint fogalmazott: a színház az átépítés, újjáépítés, pandémia ellenére lüktető, eleven és "vállaltan szolnoki".

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) nagyon jó embernek és barátnak nevezte Balázs Péter, aki 2007-ben vállalta vidéket, Szolnokot egy olyan időben, "amikor a közélet nem nagyon akarta". Szolnok nem engedte, hogy bárki felülírja a döntését és "ez a döntés Balázs Péter volt" - idézte fel a polgármester. Méltatta a leköszönő igazgató munkáját és azt mondta, hogy a tapasztalatára számítanak a továbbiakban is. A kultúrának, az oktatásnak egy ország, város életében kiemelt helyen kell állnia - mondta.

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház leköszönő igazgatója arról beszélt, hogy hatalmas, mindennapos erőfeszítések árán a lehető legjobban sikerült átvészelni a pandémia időszakát, ezért köszönetet mondott mindenkinek. Elmondta: a bérleteseknek lejátszották az előadásokat online formában, ünnepi műsoraikkal a város kulturális életének megkerülhetetlen intézményévé váltak, a művészeket megkedvelte a közönség. A százszázalékot meghaladó nézőszám, a teltházas bemutatók magukért beszélnek, a bérletek minden évben elkeltek - fűzte hozzá.

Balázs Péter átadta a Szigligeti-díjakat, amelyet idén Barabás Nóra marketing- és sajtóvezető, valamint Kerekes Zsolt gépkocsivezető kapott.

A társulat a pandémia idején is együtt tudott maradni és a közönség újra özönlik a színházba, szebben nem is zárulhatott volna az elmúlt eredményes tizennégy év, amelynek a színház minden tagja tevékeny részese volt - zárta szavait az igazgató.

A beszédek után Balázs Péter munkásságának, színészi szerepeinek részleteit bemutató filmet vetítettek le a jelenlevőknek, majd a színház társulata meglepetésként énekes, zenés előadással köszönt el Balázs Pétertől.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ A kritikus az a kesztyű, aki kéznek hiszi magát, és ha csak teheti, ökölbe szorul."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ