Odaítélték a Hevesi Sándor-díjat
Dátum: 2021. június 15., kedd, 18:15

Balog József, Balogh Tibor és Láng Annamária kapja idén a magyar színház nemzetközi elismertetéséért és megismertetéséért odaítélt Hevesi Sándor-díjat - közölte a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja kedden az MTI-vel.

A Hevesi Sándor-díjat az ITI Magyar Központjának kezdeményezésére alapították 1998-ban. Az elismerést minden évben annak a három művésznek, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembernek adják át, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi elismertetéséért, megismertetéséért.

A Hevesi Sándor-díjat 2021-ben is hárman vehetik át: Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a nemzetközileg is elismert szegedi Thealter Fesztivál művészeti vezetője, szervezője; Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának művészeti vezetője; valamint a nemzetközi színházakban régóta sikereket arató Láng Annamária színművész, aki jelenleg a bécsi Burgtheater tagja.

A díjat szakmai szervezetek, színházak javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának képviselőiből álló kuratórium ítéli oda.

A korábbi években a színházi világnap alkalmából átadott elismerést az idén a járványhelyzet miatt ítélték oda későbbi időpontban, a kuratórium csak most tudott ülést tartani és dönteni a 2021-es Hevesi-díjról.

Az elismerést idén a magyar dráma napján, szeptember 21-én adják át.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ